Oshxona ustalari qanday uddalashadi: sabavotni uzoq saqlash usullari
Oshxona ustalari qanday uddalashadi:  sabavotni uzoq saqlash usullari
Atigi bir ikki kun oldin sabzavot harid qildingiz biroq, u muzlatgichda ham aynib qoldi. Bu borada sizga tajribali oshxona ustalari maslaxat berishadi.

Bulg’or qalampirini yaxshi saqlash uchun qog’oz sochiq yoki bo’lmasa salfetkaga o’rab qo’yish tavsiya etiladi. 

Qulupnay umrini uzaytirishning  siri esa  ularning bir-biriga tegib qolmasligidadir. Idishga bir necha qavat qilib salfetka qo’ying va qulupnaylarni yoyib chiqing. Bu borada yana bir variant eng mukammali sanaladi. Bu tuhumning qog’oz idishi. Qulupnay joylashtirish va saqlash uchun bu ayni muddao.

Bodringni saqlash.  Bodiringlarni politen paket ichiga solib, ustini nam doka bilan yoping. Eng asosiysi paketning chetini yopib qo’ymang.  

Pomidorlarni tepasidagi bandlari bilan saqlang.

Sabzini  suv bilan to'ldirilgan idishga joylashtiring, bu bilan saqlash muddatini 14 kunga uzaytirish mumkin.

Seldereyni  folga qog’ozga o’rang va muzlatkichda saqlang.

Ваша реакция?

Сообщения из Facebook