Oddiy pishiriqlardan haqiqiy shedevrni yaratishga yordam beradigan 17ta maslaxatlar
 Oddiy pishiriqlardan haqiqiy shedevrni yaratishga yordam beradigan 17ta maslaxatlar
Ba'zida biror bir qoyilmaqom narsa pishirgingiz keladiku lekin ko'p vaqt ketkazish kerak ekanligi bilganingizda pishirishni ham hohlamay qolasiz. Bunday paytda — oddiy retseptni olib uni ko'rinishini bir oz murakkab ko'rsatadigan narsa qiling.

Sizga kerak bo'ladigan barchasi  —  bu oddiy hamir, ta'm bo'yicha qo'shimcha masalliqlar va bir oz fantaziyangiz kerak bo'ladi. Bizning sahifamiz oddiy pishiriqlarni yanada chiroyli va murakkab ko'rinishga olib kelishingizga yordam beradigan oddiy maslaxatlarni tayyorlab qo'ygan.

Xamirli atirgul

Xamirli atirgul

Ingichka yoyilgan xamirni va kesib chiqamiz. Nachinka ( go'sht, sabzavotlar yoki mevalar) qo'shamiz va atirgul shaklida o'raymiz.

Qatlama xamirdagi noklar

Qatlama xamirdagi noklar

Tozalangan noklarni ikki bo'laklarga kesib qatlama xamirni ustiga yoyib pishirishga qo'yamiz.

«Tugmachali» pechenyelar

«Tugmachali» pechenyelar

Bunday shakillarni oddiy butilkalarning qopqog'i va cho'p yordamida qilish mumkin.

Shokolad pastali «Yulduzli» pirog

Shokolad pastali «Yulduzli» pirog

Xamirni ikkita aylanasi kerak bo'ladi: biriga shokolad pastasini surib chiqamiz, ikkinchisini ustiga qo'yamiz. Burchaklarini huddi rasmda ko'rsatilgandek kesib qayirib chiqamiz.

«Xrizantema» go'shtli pirog

«Xrizantema» go'shtli pirog

Xmirturushli xamirni unchalik ingichka bo'lmagan qilib yoyamiz  Chuchvaraga o'xshatib dumaloqchalar kesib nachinkasiga avval qiyma so'ng pishloq solib avval dumaloq xamirni birlashtiramiz undan keyin esa uchlarini. Shu tarzda boshqalarini ham tugib yig'ib chiqamiz.

«Quyonchali» pechenye

«Quyonchali» pechenye

Dumaloqchalarni bir tomonidan huddi quyonlarni «quloqchalariga» o'xshash shakilni kesib olamiz va gugurt cho'pi yordamida «ko'zlarini» qilamiz.

Olmali ajoyib pechenye

 Olmali ajoyib pechenye

Xamirni dumaloq shakilda yoyamiz, huddi rasmdagidek bolakchalarni kesib chiqamiz, to'g'ralgan olmalarni qo'shib o'raymiz.

Limon jemi qo'shilgan moychechak

 Limon jemi qo'shilgan moychechak

Shakil yordamida «gulchalarni» kesib chiqamiz, gullarni keks uchun fakl ichiga joylashtiramiz, va o'rtacha olovda pishiramiz. Pishib chiqgandan so'ng chetlarini shakar upasini sepib ichiga istalgan murabboni solamiz.

Shokoladli kruassanlar

 Shokoladli kruassanlar

Bu pishiriq uchu oddiy xamir va kakao qo'shilgan  «shokoladli» xamir kerak bo'ladi. Xamirlarni aylana shaklda yoyamiz, bitta xamirni ikkinchisiga qo'yib kesib aylantirib chiqamiz.

Ваша реакция?

Сообщения из Facebook