![Uy sharoitida “Praga” shokoladli tortini tayyorlash](https://odam.uz/public/upload/media/posts/2019-10/22/uy-sharoitida-praga-shokoladli-tortini-tayyorlash_1571740594-b.jpg)
просмотров
Masalliqlarni tayyorlash: 15 daqiqa
Tayyorlanish vaqti: 45 daqiqa
Umumiy tayyorlanish vaqti: 60 daqiqa
Servirovka: 8 kishiga mo’ljallangan
Kaloriyasi: 324
![](https://odam.uz/public/upload/media/entries/2019-10/22/1994-entry-1-1571740595.jpg)
Masalliqlar:
Biskvit uchun:
*6 ta tuxum oqi, 6 ta tuxum sarig’i, 150 gr shakar, 115 gr un, 35 gr kakao, 40 gr saryog'
200 daraja issiqlikda taxminan 30 daqiqa pishiramiz
Kremi:
*1 ta tuxum sarig’i, 20 gr suv, 120 gr quyultirilgan sut (sgushyonka), 200 gr saryog', 10 gr kakao, 1 chimdim vanilin
Qiyomi
*55 gr o’rik murabbo, 50 gr saryog', 70 gr shokolad
Tayyorlanishi
1.Chuqur likopchada tuxum sarig’i bilan shakarni qo’shib, ozgina ko’pik hosil bo’lguncha aralashtiramiz.
![](https://odam.uz/public/upload/media/entries/2019-10/22/1994-entry-4-1571740596.jpg)
2.So’ngra boshqa idishda tuxum oqini ko’pirtiramiz va oz-ozdan shakar solib ko’pirtirishda davom etamiz, toki quyuq ko’pik hosil bo’lguncha.
![](https://odam.uz/public/upload/media/entries/2019-10/22/1994-entry-6-1571740597.jpg)
3.Ko’pirtirilgan tuxum oqi bilan sarig’ini bir-biri bilan aralashtiramiz.
4.Hosil bo’lgan massaga kakao bilan unni solamiz. Aralashtirish qulay bo’lishi uchun masalliqlarni oz-ozdan qo’shamiz. So’ngra bunga eritilgan saryog’ solib, ehtiyotkorlik bilan aralashtiramiz.
![](https://odam.uz/public/upload/media/entries/2019-10/22/1994-entry-9-1571740597.jpg)
5.Biskvitimizni duxovkada 220 daraja issiqlikda 30 daqiqa davomida pishiramiz. Pishgandan keyin esa 7-8 soat sovishini kutamiz, toki biskvit ichida nam joylari qolmasin.
![](https://odam.uz/public/upload/media/entries/2019-10/22/1994-entry-11-1571740598.jpg)
6.Krem tayyorlaymiz. Chuqur idishga tuxum sarig’ini solib, ozgina suv qo’shamiz. Aralashtiramiz. So’ngra quyultirilgan sut (sgushyonka) ni solamiz . Idishni olovga qo’yib, quyulgunicha aralashtirib turamiz. Tayyor bo’lgan kremni sovutishga qo’yamiz.
![](https://odam.uz/public/upload/media/entries/2019-10/22/1994-entry-13-1571740598.jpg)
7.Endi alohida idishda saryog’ni vanillin bilan birgalikda ko’pirtirib, tayyor sovutilgan kremimizga qo’shamiz.
![](https://odam.uz/public/upload/media/entries/2019-10/22/1994-entry-15-1571740601.jpg)
Bunga endi kakaoni ham qo’shamiz va mikser bilan aralashtiramiz.
![](https://odam.uz/public/upload/media/entries/2019-10/22/1994-entry-17-1571740601.jpg)
8.Biskvitimizni bir necha bo’laklarga bo’lamiz, ularning ustki qismini o’rik murabbosining sharbati bilan to’yintiramiz va ustidan krem surtib chiqamiz. Har bir qavatini shunday qilib, ularni birlashtiramiz. So’ngra tortni muzlatgizga joylashtiramiz.
![](https://odam.uz/public/upload/media/entries/2019-10/22/1994-entry-19-1571740602.jpg)
9.Endi qiyom tayyorlash navbati. Shokolad bilan sayrog’ni eritib, aralashtiramiz. Tayyor bo’lgan shokoladli qiyomni tortning ustidan quyamiz. Yon tomonlariga esa shokolad kukunlarini yopishtirib chiqamiz.
![](https://odam.uz/public/upload/media/entries/2019-10/22/1994-entry-21-1571740603.jpg)
![](https://odam.uz/public/upload/media/entries/2019-10/22/1994-entry-22-1571740603.jpg)
10.Uy sharoitida qilinadigan “Praga” torti tayyor. Yoqimli ishtaha!
![](https://odam.uz/public/upload/media/entries/2019-10/22/1994-entry-24-1571740604.jpg)
Barcha masalliqlar bir-biriga singishi va yanayam mazali bo’lishi uchun tortni bir necha soat muzlatgichga qo’yish tavsiya etiladi.
Сообщения из Facebook