просмотров
1.
2.
3.
3 o'rin: 1983 yilda Kubaning mustaqilligini nishonlash paytida Amerikaning armiyasidagi ofitseri Kubaning barkamolligini anglatuvchi «Bakardi» romini Amerikaning yangi ichimligi koka-kola bilan aralashtirdi.
4.
4 o'rin: Jeyms Bondning «Martiki dray» kokteylining o'ylab chiqaruvchisi nomalum.Lekin shunisi aniqki bu kokteylni XX asr boshida Nyu-Yorkdagi taniqli «Nikerboker» mehmonxonasida tayyorlashni boshlashdi. Quruq vermutning 10millilitrini va 50 millilitr quruq jinni mutloqo quruq muz bilan aralashtiring.
5.
5 o'rin: «Margarita» kokteylining muallifligiga dyarli uch nafar odam kurashmoqda. Huddi boshqa ajoyibliklar qatori «Margarita» kokteylining tarkibi oson : bu apelsin likeri va limon sharbati akalashgan tekila.
6.
6 o'rin: «Dayriki» kokteyli Ernest Xemingueyu tufayli juda mashxur bo'lib ketdi. Lekin uni amerikalik tog' injeneri Jennigs Koks o'ylab topgan edi. Bir payt u Kuba issiqligini lanatlagan holda laym sharbati bilan romni aralashtirib muz bo'lakchlarini qo'shdi.
7.
8.
8 o'rin: «Kosmopoliten» kokteylini 1920 yilda Frantsiyaning qimmat otellari va kurortlaridagi barmenlar o'ylab topgan. Bu kokteylni film jarayonidagi Sara Jessika Parker mashxur qilgan.
9.
9 o'rin: «Pina Kolada» — Puerto rikoning ajoyib o'ylab topilmasi. Bu kokteyl yorqin rom, kokosli liker va ananas sharbatidan tayyorlanadi. Bu narsa qo'rqinchili darajada chirin, aytishlaricha Kariblarda uni ichish qulayroq.
10.
10 o'rin: «Moxito» kokteylini 1930 yilda Kuba shaxrida o'ylab topishgan. Bu Moxito kokteyli oq rom, sodovoy, laym, yalpiz va jigarrang shakardan tayyorlanadi, undan keyin esa yana maydalangan muz bo'lakchalari, rom va sodovoy qo'shiladi.
Сообщения из Facebook