Ommabop kokteyllar Top-10ligi
Ommabop kokteyllar Top-10ligi
Mazali va jazirama issiqda chanqog'ingizni qondiradihan kokteyllar. Ularning turlari shu qadar ko'p va har biri mazaliki xammasini ichib ko'rgin keladi, lekin aniqlashlaricha xar bir kokteyl shaxarning iqlimiga moslashtirib tayyorlashadi.

1.

1.
1 o'rin: dunyodagi eng mashxur kokteyl — «Qonli Meri». «Qonli Meri»ning muallifi — Amerikalik barmeni Pit Petua bo'lgan edi. Pit bu kokteyga ko'p yillar davomida ishlov bergan edi. Hozirgi payt «Qonli Merining» tarkibiga limon sharbati, vustersk sousi va «Tabasko» sousi qo'shiladi. Agar vodkaning o'rniga tekila ishlatilsa unda «Bloody Maria» bo'lib qoladi

2.

2.
2 o'rin: «Otvyortka» vatani — AQSh, paydo bo'lgan payti — Quruq qonun. Apelsin sharbati vodkaning rangini va hidini yoqotish uchun eng yaxshi yo'li bo'ldi.

3.

3.

3 o'rin: 1983 yilda Kubaning mustaqilligini nishonlash paytida Amerikaning armiyasidagi ofitseri Kubaning barkamolligini anglatuvchi «Bakardi» romini  Amerikaning yangi ichimligi koka-kola bilan aralashtirdi.

4.

4.

4 o'rin: Jeyms Bondning «Martiki dray» kokteylining o'ylab chiqaruvchisi nomalum.Lekin shunisi aniqki bu kokteylni XX asr boshida Nyu-Yorkdagi taniqli «Nikerboker» mehmonxonasida tayyorlashni boshlashdi. Quruq vermutning 10millilitrini va 50 millilitr quruq jinni mutloqo quruq muz bilan aralashtiring.

5.

5.

5 o'rin: «Margarita» kokteylining muallifligiga dyarli uch nafar odam kurashmoqda. Huddi boshqa  ajoyibliklar qatori  «Margarita» kokteylining tarkibi oson : bu apelsin likeri va limon sharbati akalashgan tekila. 

6.

6.

6 o'rin:  «Dayriki» kokteyli Ernest Xemingueyu tufayli juda mashxur bo'lib ketdi. Lekin uni amerikalik tog' injeneri Jennigs Koks o'ylab topgan edi. Bir payt u Kuba issiqligini lanatlagan holda laym sharbati bilan romni aralashtirib muz bo'lakchlarini qo'shdi. 

7.

7.
7 o'rin: «Sanrayz Tekilasi» granadin — (anor sharbati), apelsin sharbati va tekila aralashtirganda paydo bo'ladi. Aynan u bakalning tubiga tushgandan so'ng huddi chiqayotgan quyoshga o'xshaydi.

8.

8.

8 o'rin:  «Kosmopoliten» kokteylini 1920 yilda Frantsiyaning qimmat otellari va kurortlaridagi barmenlar o'ylab topgan. Bu kokteylni film jarayonidagi Sara Jessika Parker mashxur qilgan.  

9.

9.

9 o'rin: «Pina Kolada» — Puerto rikoning ajoyib o'ylab topilmasi. Bu kokteyl yorqin rom, kokosli liker va ananas sharbatidan tayyorlanadi. Bu narsa qo'rqinchili darajada chirin, aytishlaricha Kariblarda uni ichish qulayroq.  

10.

10.

10 o'rin:  «Moxito» kokteylini 1930 yilda Kuba shaxrida o'ylab topishgan. Bu Moxito kokteyli oq rom, sodovoy, laym, yalpiz va jigarrang shakardan tayyorlanadi, undan keyin esa yana maydalangan muz bo'lakchalari, rom va sodovoy qo'shiladi.

Ваша реакция?

Сообщения из Facebook