просмотров
1. Piyoz
Albatta, pachkalab piyoz yeyishingiz shart emas - shunchaki salat yoki sho'rvaga qo'shing. Piyoz jigar, qalqonsimon bez, yurakni davolashga yordam beradi. Bundan tashqari, piyoz shamollash va virusli kasalliklarga qarshi foydalidir. Shak-shubhasiz bolaligingizdagi, bemaza, ammo samarali asal va piyozli sut retseptni eslasangiz kerak?
Ko'p odamlar o'ziga xos ta'm berganligi sababli shifobaxsh ichimlikdan piyozni ajratib olishni afzal ko'rishadi. Bekor! Piyozda fitonsidlar mavjud. Ushbu moddalar zararli bakteriyalar ko’payishini oldini oladi. Aytgancha, piyoz issiqlik ta’siridan so'ng ham zararsizlantirish xususiyatlarini saqlab qoladi, shuning uchun bu haqiqatan ham universal mahsulotdir.
2. Sarimsoq piyoz
Sarimsoq oshqozon-ichak traktining florasini yaxshilaydi,qondagi xolesterin miqdorini meyorga keltiradi. Piyoz singari, sarimsoq tarkibida ham fitonsidlar mavjud. Doimiy ravishda sarimsoq iste'mol qiladigan odamda ushbu mahsulotni iste'mol qilmaydigan odamga nisbatan 3 baravar kam shamollash kuzatiladi.
Agar siz sarimsoqni xomligida iste'mol qilsangiz, saraton kasalligi xavfi kamayadi. Shuningdek, yurak-qon tomir tizimining holati yaxshilanadi. Va nihoyat, sarimsoq C va B vitaminlariga boy.
3. Olma
Oshqozon uchun ajoyib meva! Olma tarkibida oshqozon tarkibidagi fermentatsiya bakteriyalari bilan kurashishga yordam beradigan kislotalar mavjud. Olma tarkibidagi yana bir muhim modda - bu kvartsetin. Ushbu modda saraton hujayralarining o'sishini sekinlashtiradi. Va nihoyat, olma yog' eritadigan xususiyatlarga ega parhez mahsulotidir.
4. Sabzi
Sabzi karotinga boy ekanligini eshitgan bo'lsangiz kerak.To'g'ri, bu A vitaminining "sabzidagi turi". Ammo karotindan tashqari, sabzi tarkibida B, C, E, K, P, PP vitaminlari va bir qator minerallar- kaliy, kaltsiy, natriy, yod, fosfor mavjud. Ular yaxshiroq so'rilishi uchun sabzini qaymoq yoki sut bilan yeyish tavsiya etiladi.
Vegeteryanlar uchun ham ajoyib yangilik! Sabzi tarkibida aminokislotalar mavjud, ular ba'zida go'sht ovqatlanishdan chiqarilganda yetishmaydi.
5. Ko’k choy
Ko’k choy Immunitetni me’yorida saqlash uchun kerak! U insult va yurak-qon tomir kasalliklarining paydo bo'lish xavfini kamaytiradi. Haqiqiy foyda qadoqlangan choy emas, balki yoyma choy ekanligi aniq. Ko'pincha ko'kl choy navlarini 80 daraja haroratda yetishtirish kerak. Yaxshiyamki, endi elektr choynaklarning aksariyati suvni istalgan haroratgacha qizdirishni «bilishadi».Agar siz choyni kerakli haroratda iste'mol qilsangiz va qaynash vaqtiga e’tiborli bo’lsangiz, ko'k choyning foydalari kafolatlanadi.
6. Zaytun
Hozir hayratda qolasiz, ammo zaytun - bu foydali o'simlik yog'lari.Yog’ miqdorini me’yorda ushlab turish uchun kuniga sakkizta zaytun iste’molqilish tavsiya etiladi. Bundan tashqari, zaytun vitaminlarga boy. Ularning ko'pchiligida E vitamini, shuningdek, temir va minerallar mavjud.
Agar siz toza zaytunni unchalik yoqtirmasangiz, zaytun moyini sotib oling. Yog 'va minerallarning yetishmasligini qoplash uchun uni salatlarga qo'shing.
7.Yong’oqlar
Agar ular ushbu ro'yxatga kiritilmasa, g'alati bo'lar edi. Bu Omega 3 va 6 ning manbai! Bundan tashqari, bu ajoyib o'simlik oqsili va yog'i, ko'rish va yurak faoliyati uchun foydalidir.
Сообщения из Facebook