Malayziya oshxonasi bisotidan: “Roti Jala” blinchiklari
Malayziya oshxonasi bisotidan: “Roti Jala” blinchiklari
“Roti Jala” blinchiklari Malayziyaning eng mashhur yeguliklaridan biri bo‘lib, naqshinkor blinchiklarni nonushta, tushlik va kechki taomlar dasturxoni uchun tayyorlashingiz mumkin. Istakka ko‘ra, uning ichiga turli hil nachinkalar o‘rab chiqsa ham bo‘ladi. Bu esa sizning fantaziyangizga bog‘liq masala!

Kerakli masalliqlar:

125 gr un

2 choyqoshiq karri

1 choyqoshiq kurkuma

1 dona tuxum

200 ml kokos suti (yoki sigir suti)

bir chimdim tuz 

Tayyorlanishi:

1.            Un elakdan o‘tkazib olingach, ichiga karri, kurkuma va tuz qo‘shiladi. Barcha masalliqlar o‘zaro aralashtiriladi. 

2.  Unning o‘rtasida chuqurcha hosil qilinadi va asta-sekinlik bilan kokos suti quyiladi. Xamir venchik yordamida aralashtiriladi. 

3.   Aralashma ichiga tuxum chaqiladi. 

4.   Xamir polietilen paket ichiga quyilgach, paketning bir uchi kesiladi. Tayyor xamir qizdirilgan o‘simlik yog‘i ustidan gul shaklidagi naqsh ko‘rinishida siqib chiqariladi. 

5.   Blinchikning ikkala tomoni ham tillarang tusda qovurib olinadi. 

6.    Sovigan blinchiklar uchburchak shaklga keltiriladi va shu holatda dasturxonga uzatiladi. 

Ваша реакция?

Сообщения из Facebook