просмотров
1. Shtrudel, Avstriya
Haqiqiy shtrudelni faqat Vena yoki Zaltsburgda topishingiz mumkin. Ammo siz ushbu desertning 1696 yilda yozilgan birinchi retsepti bilan Vena shahar kutubxonasida tanishishingiz mumkin. Klassik shtrudel retsepti sezilarli o'zgarishlarga duch kelmadi va bu desertni tayyorlash uchun, avvalgidek, hamirni mevalar yoki tvorog bilan to'ldirish kerak. Ushbu taomga ko'pincha vanil muzqaymoq yoki qaymoq qo'shiladi.
2. Trdlo, Chexiya
Bu desert qiziqarli nomi bilan Chexiyada mashxur bo'lgan, ammo bu oddiy kremli trubochkalar. Ushbu desert ochiq olovda shirin xamirdan tayyorlanadi, so'ngra shakar va doljin aralashmasiga botiriladi va tepasida yong'oq yoki hindiston yong'og'i parchalari bilan sepiladi. Chexiya Respublikasida bu taomni to'g'ri ko'chada sotib olish mumkin va nafaqat mahalliy odamlar, balki sayohatchilar ham uni yaxshi ko'rishadi.
3. Paxlava, Turkiya
Turkcha paxlava - sharqona taom, XV asrda paydo bo'lgan. Shirin yog 'va asal bilan qoplangan va yong'oq bilan sepilgan ingichka xamirdan tayyorlanadi. Taom juda ham shira ta'mga ega, shuning uchun uni choy bilan istemol qilish tavsiya etiladi.
4. Pavlova torti, Avstraliya va Yangi Zelandiya
Ushbu shirinlikka taniqli rus balerinasi Anna Pavlovaning sharafiga nom berilgan va bugungi kunda bu desert Avstraliya va Yangi Zelandiya oshxonalarining bezakidir. Aytgancha, ushbu ikki davlat aholisi hanuzgacha ushbu shirinlikni qayerda kashf etganligini hal qila olmaydilar. Ammo aslida ahamiyati yo'q, muhim bo'lgan yagona narsa shundaki, mevalar va qaymoq bilan bezatilgan, qobig'i kursildoq va zefirga o'xshash yumshoq markazdan iborat bu ajoyib taomdan bugungi kunda barcha odamlar bahramand bo'lishlari mumkin.
5. Tiramisu, Italiya
Hozirga qadar, bu mazali desert Italiyaning qaysi hududida kashf etilganini aniq aytish mumkin emas. Bugungi kunda ushbu taomni dunyodagi har qanday restoranda buyurtma qilish mumkin, ammo haqiqiy tiramisuni faqat Italiyada tatib ko'rish mumkin. Ushbu taomning tarkibi chinakam italyancha masalliqlarni o'z ichiga oladi: Lombardiyadan olingan mascarpone pishloq, Sitsiliyadagi marsala sharob va savoyardi pishiriqlari.
6. Klassik puding, Angliya
Ushbu taomni eski Angliyaning ramzi deb atash mumkin, chunki u deyarli har bir ingliz oilasida tayyorlanadi va retsept avloddan-avlodga o'tadi. Bu misli ko'rilmagan shirinlik suv hammomida un, non ushoqlari, tuxum, yog ', qaymoq va ziravorlardan tayyorlanadi. Ammo kam odam biladiki, bir vaqtlar pudingga go'sht ham qo'shilar edi.
7. Qamoqli kanfetlar, Yaponiya
Qaymoqli kanfetlar, ehtimol odatiy shirinlik emas, bu borada ularni bizning popkorn bilan solishtirish mumkin. Ushbu shirinliklarni tayyorlash uchun Yaponiya va Janubiy Koreyada o'sadigan kashtan, shirin kartoshka, shakar va ziravorlar ishlatiladi.
8. Churchxela, Gruziya
Gruziya shirinligi mevalardan, ko'pincha uzum sharbatidan tayyorlanadi, unga ipga tortilgan yong'oq botiriladi. Ko'rinib turgan soddaligiga qaramay, churchxelani tayyorlash jarayoni murakkab va ko'p vaqt talab etadi, ammo natijada paydo bo'lgan shirinlik unga sarflangan barcha sa'y-harakatlarga arziydi.
9. Chizkeyk, AQSh
Bu shirinlik, ehtimol, butun dunyoda eng mashhurdir. U dunyoning barcha burchaklarida pishiriladi, ammo AQShda chizkeyk ayniqsa mashhur. Bu desertning vatani AQSh emas, balki qadimgi Yunoniston. Qadimgi yunonlar bu shirinlikni qanday tayyorlash haqda miloddan avvalgi VI asrda bilishgan.
10. Turron, Ispaniya
O'zining ta'mi bilan bu ispan taomi hammaga mashhur nugatni eslatadi. Ushbu shirinlikning ikki turi mavjud: qattiq, qovurilganga o'xshash va yumshoq, yong'oq bilan nugat kabi. Faqatgina Ispaniyada turnonni tatib ko'rishingiz mumkin, chunki uni ushbu mamlakatdan tashqarida tayyorlash rasman taqiqlangan.
Сообщения из Facebook