Turli xil mamlakatlardagi ovqatlanish odobi
Turli xil mamlakatlardagi ovqatlanish odobi
Ovqatlanish odobi bir qarashda hamma yerda bir xildek ko’rinadi, aslida esa unday emas. Har bir mamlakat va xalqning o’ziga yarasha ovqatlanish odatlari bor va ushbu maqolada biz ana shular haqida to’xtalib o’tamiz.

Tailandda vilka ishlatilmaydi

Tailandda vilka ishlatilmaydi

Bu mamlakat aholisi vilkadan faqatgina past tabaqali insonlar taom yeydi, deb hisoblaydi.

Xitoyda likopchaning bo’shab qolishi

Xitoyda likopchaning bo’shab qolishi

Odatlar ham har xil bo’lar ekan, qarang. Masalan, Yaponiya va Hindistonda mehmonning ovqatni idishda qoldirmay, oxirigacha yeb qo’yishi mezmon uchun maqtovni bildirsa, Xitoyda buning tamoman aksi bo’lar ekan. Mezbon mehmonning bunday harakatidan xafa bo’lar ekan, chunki odat bo’yicha ovqatning mezbon tomonidan oxirigacha yeb qo’yishi mezbon taomni kam suzgani va mehmonning to’ymay qolganini bildirar ekan.

Dengiz mahsulotlari bilan pishloqni aralashtirib bo’lmaydi

Dengiz mahsulotlari bilan pishloqni aralashtirib bo’lmaydi

Qirqichdan chiqarilgan pishloq taomga o’zgacha bir ta’m beradi. Buni hamma qatori italiyaliklar ham yaxshi bilishadi, ammo ular hech qachon va hech qanday sharoitda pishloqni baliq, qisqichbaqa va boshqa shu kabi dengiz mahsuilotlari bilan aralashtirmaydilar.

Italiyada ovqatdan keyin sut ichilmaydi

Italiyada ovqatdan keyin sut ichilmaydi

Italiyaliklarni qahvani sevuvchi xalq, deb o’ylasangiz xato qilasiz. Haqiqiy italiyaliklar ovqatlanib bo’lgandan keyin sutli qahva ichmaydilar, chunki ularning fikrlaricha, sut hazm qilish jarayoniga salbiy ta’sir qilishi mumkin ekan.

Chapillatib ovqat yeyish

Chapillatib ovqat yeyish

Yaponiyada taomning mazali ekanligini bildirish uchun chin dildan chapillatib yeyiladi. Bundan tashqari yaponlarning fikricha, chapillatish taomning mazasini yanayam kuchaytiradi.

Xitoyda baliqni to’nkara ko’rmang

Xitoyda baliqni to’nkara ko’rmang

U yerda baliqning to’nkarilishi yomon belgi hisoblanadi. Bu shu baliqni tutgan baliqchining qayig’ini ag’anayotganini bildiradi. Shuning uchun baliq yemoqchi bo’lsangiz tinchgina o’tirib yeng!

Portugaliya va Misrda taomga qo’shimcha tuzdan

Portugaliya va Misrda taomga qo’shimcha tuzdan

Portugaliya va Misrda taomga qo’shimcha tuzdan foydalanmaganligingiz ma’qul. Chunki bu narsa oshpaz ovqatni maromiga yetkazib tayyorlamaganligini bildiradi.

Angliyada choyni qonun-qoidasi bilan ichish lozim

Angliyada choyni qonun-qoidasi bilan ichish lozim

Angliyada choyni qoshiq bilan aralashtirayotganda, qoshiqning ovozi chiqmasligi kerak, haqiqiy britaniyaliklar ayni mana shunday yo’l tutadilar. So’ngra ular aralashtirib bo’lgach, qoshini likopchaga qo’yadilar. Siz ham shunday qilishingiz lozim, aks holda “choynak” laqabini olishingiz mumkin.

Ваша реакция?

Сообщения из Facebook