просмотров
Olimlarning olib borgan tadqiqotlari natijasiga ko’ra, idish tovoq yuvadigan gubkaning bir kub santimetrida yo’l qo’yilishi mumkin bo’lgan bakteriyalar soni me’yordan yetti barobar ko’pdir! Biz ifloskangan latta yoki gubkadan foydalanganimizda undagi bakteriyalar idishlarga, idishlardan esa organizmimizga tushadi. Bundan chiqdi, bizning tozalik uchun qilgan harakatimiz chippakka chiqadi.
Tekshirilganda, gubkada juda xavfli bakteriyalar aniqlandi, ular turli kasalliklarni, jumladan zotiljam (pnevmoniya) va meningitni keltirib chiqarishi mumkin. Olimlarning fikricha, oshxona lattasidagi bakteriyalarni go’ng axlatida to’lib toshib yotgan mikroblar bilan tenglashtirish mumkin. Oila a’zolarining salomatligini xavf ostiga qo’ymaslik uchun, gubkalarning tozaligiga e’tibor berish, har ishlatgandan keyin ularni quritish va tez-tez –hech bo’lmaganda haftasiga bir marta almashtirib turish kerak.
Сообщения из Facebook