Xozirgi kunda fastfud tanavul qilmagan odam bor bo'lsa ham, u haqida albatta hamma eshitgan. Zamonaviy odam uchun vaqt juda ham muhim. Shu sababli tezlik o'ta ahamiyatli. Shuning uchun tezkor ovqatlanish onsonlik bilan dunyoni zabt etmoqda. Biroq, doim yodda tuting, har yerda me'yor bo'lishi kerak. Shu sababdan juda ham yaxshi ko'radigan gamburgerlaringizni kamroq iste'mol qiling.
Fastfud aql bovar qilmas darajada ommaviy bo'lsada, mashxur tarmoqlar o'z diniga yanada ko'proq odamlarni jalb qilishga harakat qiladilar. Mana, fastfud tarmoqlarda ishlovchilar oshkor qilishni istamaydigan, 10 ta sirlar.
Tashrif uchun eng yaxshi vaqt - bu pik soatlardir
Tezkor ovqatlanish restoranlariga borish uchun eng ideal vaqt - bu ertalabki 11 dan kunduzgi 13 gacha va kechki 18 dan to 20 gacha bo'lgan vaqtlardagi pik soatlardadir. Bo'sh stol topish juda qiyin, lekin aynan shu vaqtlarda ovqat yangi tayyorlangan bo'ladi.
Agar siz yangi tayyorlangan kartoshka fri yemoqchi bo'lsangiz, u holda tuzsizini buyurtma qiling
Kartoshka friga butun partiyasi tayyor bo'lganida tuz qo'shishadi. Agarda siz o'zingizga tuzsiz porsiya so'rasangiz, u holda sizga yangi tayyorlangan kartoshka fri berishadi.
Oshxona isi - bu marketing hiylasi
Fastfud bor joydan o'tib ketayotib, agar sizga oshxona isi yetib kelayotgan bo'lsa, u yerga kirmay ketish juda mushkuldir. Va bu bejiz emas. Tezkor ovqatlanish restoranlarining aksar qismi oshxona isi mijozlarga va ularning yonidan o'tib ketayotgan odamlarga yetib borishiga harakat qiladilar. Masalan, eshiklarni ochiq qoldiradilar.
Koka-kola choydan arzon, chunki u ishtaxani oshiradi.
Ko'pgina joylarida gazlangan ichimliklar choydan arzon turadi. Bularning bari shirin gazlangan ichimlikk bilan chanqoq bosilmasligida, hamda uglerod gazi ishtaxani yanada oshirishidadir.
Kartoshka fri 19 ta ingredientlardan tashkil topgan
Kartoshka frining afsonaviy ta'miga 20 ga yaqin ingredientlar aralashmasi yordamida erishiladi. Ularning asosiysi - bu kartoshka, lekin yog'lar hamda turli xil qo'shimchalar, ta'm va isini kuchaytiruvchilar mavjud.
Ertalab voxli kelish tavsiya etilmaydi
Erta uyg'onish bu albatta juda yaxshi, biroq, tezkor ovqatlanish restoranlariga ertalab barvaqt, ular ochilishi bilanoq borish tavsiya etilmaydi. Bu vaqtda ishchila aynan oshxonani tozalash vosotalari bilan tozalayotgan bo'ladilar. Ular sizning ovqatingizga tushushi mumkin. Tavakkal qilmagan yaxshi.
Fastfudlarda ovqat 30 yil avvalgidan ko'ra ancha koloriyaliroq
Bugungi kunda sevimli ovqatlar porsiyalari sezilarli darajada ortgan. Shu bilan birga ularning tarkibiga kiruvchi kaloriyalar ham oshgan. Masalan, chuzburger xozir uning 1980 chi yillardagi ko'rinishidan ko'ra 75% ga ko'proq kaloriyalari bor. 20 yil avval kartoshka fri kaloriyasi xozirgidan ko'ra ikki marotaba kam bo'lgan, pissa esa, 70% ga kattalashgan.
Sutli kokteyllardagi shakar miqdori me'yordan 2-3 marotaba ortiq
Sutli kokteyl - fastfudlardagi klassik ichimlikdir. U ayniqsa yoz vaqtida juda ommalashadi. Shakar iste'mol qilishning bir sutkadagi o'rtacha me'yori 30-60 grammga teng. Bu vaqtning o'zida bitta sutli kokteylda 85 grammga yaqin shakar bor.
Ovqat uni qo'l bilan yeganda ancha mazaliroq
Xech o'ylanib ko'rganmisiz, nima uchun tezkor ovqatlanish restoranlarida oshxona anjomlari deyarli berilmaydi? Ehtimol, qo'l bilan yeyish mazaliroq bo'lgani uchun, bunda ovqatdan ko'proq lazzat olasiz - va natijada yanada ko'proq buyurtma berasiz.
Gazlangan ichimliklar kranchalari deyarli doim kir
Ularni yuvish qiyin. Tasavvur qiling, u yerda qancha bakteriya va mikroblar yig'iladi. Ularning tarkibidagi shakarning jida ko'p bo'lgan miqdoridan esa, mikroblar yanada tez ko'payadilar.
Сообщения из Facebook