Nima uchun tez-tez grechka istemol qilish kerak ekanligini bilasizmi?
Nima uchun tez-tez grechka istemol qilish kerak ekanligini bilasizmi?
Grechka - parxez uchun eng ajoyib mahsulotdir. U juda ko'plab oqsillarga boy. bundan tashqari uning tarkibida aminokislotalar ham mavjud. Shunday ekan siz bemalol grechkani go'shtning raqobatdoshi deya atay olamiz.

Boshqa yormalarga nisbatan grechka  ham qondagi qand miqdorini pasaytirishga yordam beradi. Undagi uglevodlar asta-sekin so'riladi, bu ayniqsa diabet kasalligi uchun juda muhimdir va o'z sog'lig'ini kuzatadiganlarning barchalarini xursand qiladi.

Grechka  foliy kislotasi va rutin moddasiga ham boy. Bu shuni anglatadiki, undan tayyorlangan bo'tqa immunitetni oshiradi, anemiyadan himoya qiladi va shu bilan birga qon tomirlarini mustahkamlaydi.

Bundan tashqari, grechka tanani mumkin bo'lgan onkologik kasalliklardan himoya qilishga yordam beradi, chunki krup o'simligi flavonoidlariga boy. Ular erkin radikallarni zararsizlantirishga va shu bilan tana hujayralarini shikastlanishdan himoya qilishga qodir.

Va nihoyat, GMO-larning ko'payishidan qo'rqadiganlar uchun grechka borasida mutlaqo xotirjam bo'lishingiz mumkin. Grechka  hech qachon bunday modifikatsiyaga duch kelmagan, chunki u chiroyli o'sib, hosil beradi. Bundan tashqari, u begona o'tlar va zararkunandalarga qarshi ishlatiladigan o'g'itlar va boshqa xavfli kimyoviy moddalar bilan yemiriladi. Shunday qilib, grechkada siz na nitrat, na pestitsid-gerbitsidlar izlarini topa olmaysiz.

Ваша реакция?

Сообщения из Facebook