Koritsalik Sinnabon bulochkalari: klassik retsept
Koritsalik Sinnabon bulochkalari: klassik retsept
Eng tasirli Exansion Magazine (Meksika) ishlab chiqaruvchilari, Sinnabon — bu oddiy koritsiyali bulochka emasligini hisoblashayabti. Redaksiya ularni hayotning 50ta rahotbaxsh narsalar ro'yxatiga qo'shishdi. Uning aybi nimada? Qaynoq mazali xamirmi, koritsaning ishtaha qitiqluvchi hidimi yoki ular ikkalovlari hammi? Sizlarga qadamli tayyorlanishlarni taqdim etamiz...

Bizlarga nima kerak bo'ladi?

Xamir uchun:

250 ml sut (bir oz ilitib olamiz)

2 choy qoshiq quruq xamirturushlar 

50 gr shakar

500 gr un

chimdim tuz

2ta tuxum

50 gr saryog'


Nachinka:

60 gr saryog'

150 gr shakar

1,5-2 choy qoshiq koritsa

Tayyorlanilishi

1.  Unni o'rtacha tog'orachaga elakdan o'tkazib olamiz. Shakar, xamirturush va chimdim tuz qo'shamiz

2.  Tuxumlarni aralashtirib shu tog'arachaga solamiz.

3.  Sutni ilitib tog'orachadagi masaliqlarga qo'shamiz.

Xamir tayyorlashni boshlaymiz.

Sut qo'shganimizdan so'nng xamirni bir hil massa qilib uqalaymiz va ora-orada saryog' qo'shamiz.

Xamir unchalik qattiq bo'lib ketishi kerak emas, bir oz yumhoq va cho'ziluvchan bo'lish kerak.

Xamirni paket bilan yopib issiqroq xonaga 1,5-2 soatlarga qoldiramiz.

Xamir ko'tarilgunicha nachinkani tayyorlab tursa bo'ladi:

Barcha masalliqlarni aralashtirib olamiz - saryog', koritsa va shakar hammasi  bir maromda

Xamir ko'tarilganidan so'ng xamirni yoyamiz

Nachinkani hamma joyiga bir hil qilib solib chiqamiz

Zich rulet qilib orab qo'yamiz

Va bir hil o'rtacha bo'lakchalarga kesib chiqamiz

Deyarli yaqinda tayyor bo'ladigan bulochkalarimizni tunukaga qo'yib 180 darajada isigan duxovkaga 20-30 daqiqaga qo'yib qo'yamiz.

Yoqimli ishtaha!

Yoqimli ishtaha!

Ваша реакция?

Сообщения из Facebook